Header Image
Home / CS Fysiotherapie werkt contractvrij

CS Fysiotherapie werkt contractvrij

CS fysiotherapie werkt contractvrij. Dit wil zeggen dat ik geen contracten met zorgverzekeraars afgesloten heb. In de praktijk houdt dit in:

• Dat je na elke behandeling een factuur ontvangt. Deze kun je daarna zelf indienen bij de zorgverzekeraar.
• Afhankelijk van de polis ontvang je dan een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling.
• Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het eigen risico van de basisverzekering is hierop niet van toepassing.
• De vergoeding is afhankelijk van de afgesloten polis. Bij een restitutie polis wordt de volledige behandeling vergoed. Bij een natura of budget polis ligt de vergoeding rond de 75% van het marktconforme tarief. Dit tarief is per zorgverzekeraar verschillend.
• Directe toegankelijkheid fysiotherapie (DTF) wordt niet altijd vergoed bij fysiotherapeuten zonder contract. Kijk dus van tevoren goed na of de behandeling vergoed wordt als je rechtstreeks naar de fysiotherapeut gaat of dat je eerst een verwijzing van de huisarts nodig hebt.

Restitutie verzekeraars die 100% van het marktconforme tarief vergoeden ongeacht of de fysiotherapeut of andere specialist een contract met hen heeft of niet, dus vrije keuze voor zorgverlener:

DSW OHRA
ONVZ PNO
V.V.A.A. Ditzo
Amersfoortse
Stad Holland

Andere verzekeraars kennen een restitutie polis, vraag ernaar! Check wel in de kleine lettertjes of deze restitutie polis ook voor je aanvullende polis geldt!

Op deze link is een overzicht te vinden van het percentage vergoeding bij niet-gecontracteerde fysiotherapeuten bij verschillende zorgverzekeraars:
Klik hier voor het overzicht!

Top