Header Image
Home / Workshops

Workshops

Workshop  “Flexchair ruitertraining met paard”

Je krijgt eerst 30 minuten training op de Flexchair waarbij we een analyse maken van je houding en zit, en de manier waarop je hulpen geeft. Zo nodig sturen we dit wat bij en je krijgt gerichte oefeningen mee om er thuis verder aan te werken.

Vervolgens ga je ongeveer 30 minuten rijden, waarbij het puur en alleen gaat om je houding en zit. Leer je volledig te ontspannen, leer jezelf een echte onafhankelijke zit te hebben met zo licht mogelijk teugelcontact, en leer je paard jou begrijpen met minimale maar duidelijke hulpen. Dit alles gaat met terugkoppeling naar wat je net geleerd hebt op de Flexchair. Dit werkt zo goed omdat je op de Flexchair meteen ziet wat je doet!

Na de training krijg je een rapportage mee naar huis over de bevindingen en actiepunten om aan te werken in verdere training. Deel dit vooral ook met je instructeur als je die hebt en je zult zien dat jullie als combinatie met sprongen vooruit gaan naar nog meer plezier en betere prestatie!

 

 

Workshop “Introductie Flexchair”

Het is een introductie op de Flexchair waarbij we starten met een ruiter op paard. We gaan met zijn allen kijken wat we zien in het rijden. Daar kiezen we een paar aandachtspunten uit en ik laat jullie zien hoe we daar met met een Flexchair training aan gaan werken. Vervolgens gaat de ruiter natuurlijk nog even terug op het paard om het resultaat te zien! Daarna krijgen de rest van de deelnemers even de kans om te ervaren hoe het is om met de Flexchair te trainen. Je krijgt in korte tijd een echte bewustwording van je houding en manier van bewegen (lees: zithulpen geven) en tips mee om daar zelf aan te werken.

Leuk en leerzaam als activiteit op stal of rijvereniging!

 

 

Workshop “Anatomie & bewegen”

We starten met een powerpoint presentatie vol praktische kennis over de anatomie. Dingen die je dagelijks ziet bij je paard maar waar je waarschijnlijk nooit bij stil gestaan hebt. Met deze kennis in het achterhoofd gaan we naar de paarden toe. Met krijt gaan we op het paard intekenen en o.a. statiek beoordelen wat we net hebben geleerd. Want op een echt paard is het echt toch weer anders als op een plaatje. Wie maakt er het mooiste, kleurrijkste kunstwerk van?!

Ook gaan we kijken naar de biomechanica en de gangen van een paard. Hierdoor kunnen we verklaren waarom je tijdens het rijden bepaalde hulpen geeft en wat betekent dat jury commentaar eigenlijk op je protocol?

Deze interactieve workshop waarbij je zelf ook aan het werk gezet wordt duurt ongeveer 2 uur. Het niveau kan aangepast worden van kinderen tot ervaren mensen in de paardensport.

 

Workshop Fit2Ride

Kijk hiervoor onder het tabblad Fit2Ride.

Top