Header Image
Home / Workshops

Workshops

Workshop  “Flexchair ruitertraining met paard” bij jou op stal

We werken in 30 minuten aan een bewustwording, én een analyse van je houding en zit. Een eventueel probleem in het rijden kan benoemd worden en dan gaan we proberen te achterhalen waarom dat een probleem is en krijg je direct toepasbare tips en trucs om hier aan te gaan werken.

Het is ook mogelijk om dit daarna onder begeleiding direct op je paard toe te passen waarbij het puur en alleen gaat om je houding en zit. Sinds het voorjaar van 2022 werk ik hiervoor samen met collega en centered riding instructrice Els Smet. Leer je volledig te ontspannen, leer jezelf een echte onafhankelijke zit te hebben met zo licht mogelijk teugelcontact, en leer je paard jou begrijpen met minimale maar duidelijke hulpen. Dit alles gaat met terugkoppeling naar wat je net geleerd hebt op de Flexchair. Dit werkt zo goed omdat je op de Flexchair meteen ziet wat je doet!

Na de training krijg je een rapportage mee naar huis over de bevindingen en actiepunten om aan te werken in verdere training. Deel dit vooral ook met je instructeur als je die hebt en je zult zien dat jullie als combinatie met sprongen vooruit gaan naar nog meer plezier en betere prestatie!

 

Top