Header Image
Home / Clinics

Clinics

Clinic

Clinic “Flexchair ruitertraining met paard”

Je krijgt eerst 30 minuten training op de Flexchair waarbij we een analyse maken van je houding en zit, en de manier waarop je hulpen geeft. Zo nodig sturen we dit wat bij en je krijgt gerichte oefeningen mee naar huis om hier aan te kunnen werken.

Vervolgens ga je ongeveer 30 minuten rijden, waarbij het puur en alleen gaat om je houding en zit. Leer je volledig te ontspannen, leer jezelf een echte onafhankelijke zit te hebben met zo licht mogelijk teugelcontact, en leer je paard jou begrijpen met minimale maar duidelijke hulpen. Dit alles gaat met terugkoppeling naar wat je net geleerd hebt op de Flexchair. Dit werkt zo goed omdat je op de Flexchair meteen ziet wat je doet!

Na de training krijg je een rapportage mee naar huis over de bevindingen en actiepunten om aan te werken in verdere training. Deel dit vooral ook met je instructeur als je die hebt en je zult zien dat jullie als combinatie met sprongen vooruit gaan naar nog meer plezier en betere prestatie!

 

Clinic “Flexchair ruitertraining zonder paard voor groepen”

Bijvoorbeeld als activiteiten middag of avond voor de rijvereniging. Het is een introductie op de Flexchair en iedereen krijgt even de kans om te ervaren hoe deze training gaat en een korte analyse te maken van je houding en zit. Je krijgt meteen tips mee om aan te werken. Leuk en leerzaam!

Voor de mogelijkheden graag contact opnemen!

Nieuw: Workshop Ruiterfit

Deze workshop duurt 1,5 uur. Het eerste gedeelte gaan we kort in op de theorie. Waarom zou je naast het rijden en stallen uitmesten nog extra aan je fitheid werken? Wat zijn de gevolgen van een minder goede fitheid? Wat is dan belangrijk om te trainen? Wat is nou precies rompstabiliteit? Etc.

Daarna gaan we een les doen met verschillende oefeningen zoals die ook in het Ruiterfit trainingsprogramma zitten. Echt iedereen kan meedoen. Of je nou jong bent of wat ouder, recreatie ruiter of professioneel ruiter, topfit of juist helemaal niet… Ruiterfit is geen body building of training met allerlei fitness apparaten. Het is een functionele training met de focus op delen van het lichaam en bewegingspatronen die specifiek zijn voor paardrijden.

We gaan het praktisch en leuk maken, met een hele hoop nieuwe inzichten en weer een andere kijk op paardrijden!

Workshop “Anatomie en bewegen”

We gaan met krijt op het paard tekenen waar belangrijke skelet delen en spieren zich bevinden bij een paard in vergelijking met een mens. Je krijgt aan de hand van deze anatomie praktische tips over de juiste verzorging, (het voorkomen van) blessures en het omgaan met een paard. Bijvoorbeeld waar leg je nou het zadel neer, waarom kan een paard het beste van de grond eten en moeten we nou die hoeven invetten?

Ook gaan we kijken naar de biomechanica en de gangen van een paard. Hierdoor kunnen we verklaren waarom je tijdens het rijden bepaalde hulpen geeft en wat betekent dat jury commentaar eigenlijk op je protocol?

Deze interactieve workshop waarbij je zelf ook aan het werk gezet wordt duurt ongeveer 2 uur. Het niveau kan aangepast worden van kinderen tot ervaren mensen in de paardensport. Leuk voor op de manege of als activiteit bij de rijvereniging!

Top