Header Image
Home / Mulligan Concept

Mulligan Concept

Mulligan Concept

Ben je door je enkel gegaan en blijf je altijd nog klachten houden? Soms zelfs jaren lang? Of ben je een keer voorover gevallen en heb je je opgevangen op je handen, en blijf je er altijd nog last van houden ook al blijkt er niets gebroken? Niets te zien op röntgen foto’s maar toch beperkt in bewegen?

Dan is het Mulligan Concept iets voor jou!

Het Mulligan Concept is een 100% pijnvrije en veilige methode van mobiliseren van gewrichten met een snel en blijvend resultaat. Om het eenvoudig uit te leggen volgt hier een voorbeeld van een lade in een kast die niet goed opent of sluit. Dit komt doordat de lade een heel klein beetje ontspoord is. Door het juiste spoor weer te vinden, verloopt de beweging weer zonder problemen. Bij het corrigeren van gewrichten volgens het Mulligan Concept gaat dit op dezelfde manier.

De methode is geschikt voor veel klachten aan het bewegingsapparaat, letterlijk van top tot teen! Je kunt jezelf verstapt hebben of een verkeerde beweging hebben gemaakt, waarmee een gewricht minuscuul is ‘ontwricht’, d.w.z. niet meer exact het juiste spoortje volgt. De Mulligan Therapeut kan vrij snel beoordelen of dit het geval is en dus of deze methode voor jou geschikt is.

Er is inmiddels op internationaal niveau zeer veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de methode Mulligan Concept en de uitkomsten zijn zeer positief.

Ik ben heel trots op het feit dat sinds juni van dit jaar ik mezelf  ‘Certified Mulligan Practitioner’ mag noemen. Dat wil zeggen dat ik na het volgen van alle Mulligan cursussen ben getoetst op de theoretische kennis en het praktisch handelen volgens de methode en daarna met succes het officiële internationale certificaat heb behaald!
Om een indicatie te geven van het internationale belang van dit certificaat: recent is besloten dat alle fysiotherapeuten van het American Olympic Sports Medicine Team Certified Mulligan Practitioners moeten zijn!

De Mulligan Concept Keywords:

  • Grondlegger van het concept is Brian Mulligan uit Nieuw Zeeland
  • Technieken zijn 100% pijnvrij
  • Veilig
  • Snel en blijvend resultaat
  • Veilig en pijnvrij alternatief voor manipulaties (‘kraken’)
  • Toepasbaar voor klachten die te maken hebben met het bewegen van gewrichten
  • Internationaal concept
  • Sterke wetenschappelijke bewijsvoering over de werking van de methode

Deze methode in combinatie met mijn kennis en vaardigheden op het gebied van gewrichten als manueel therapeut geven mij de mogelijkheid om bijna alle klachten die hier mee te maken hebben snel en effectief op te lossen. De combinatie met dry needling, dat vooral op de spieren is gericht, maakt het plaatje compleet. Het is geweldig om iedere keer weer te zien dat met een kleine correctie van een gewricht iemand ineens weer veel beter kan bewegen en/of geen pijn meer voelt. Zelfs na jarenlange beperkingen waar de hoop op herstel al voor opgegeven was! Dat maakt mijn werk zo mooi, daar doe ik het voor!

Wil je hier graag meer over weten of een afspraak maken? Wacht niet langer en klik op onderstaande knop!

Top