Home / Blog / CS Fysiotherapie; 2 jaar en 217 klanten verder..

CS Fysiotherapie; 2 jaar en 217 klanten verder..

2019 al weer bijna voorbij..

2 jaar geleden begon ik parttime mijn eigen praktijk. Ik was op dat moment al 9 jaar werkzaam in een particuliere praktijk in Lage Mierde. In die jaren heb ik mij o.a. gespecialiseerd in manuele therapie, dry needling en Mulligan Concept. Zo ook dry needling voor paarden. Dat werkte ontzettend goed maar regelmatig kwamen problemen toch weer terug. De gevoelige conclusie: de oorzaak van het probleem zat er vaak bovenop. Om de ruiter te kunnen begeleiden ging ik de cursus volgen voor de Flexchair Romp Balans Trainer. Toen dat certificaat binnen was ben ik het lange traject ingegaan om erkend Flexchair Ruitertrainer te worden. En met succes! Zowel paard als ruiter worden en blijven beter in de training! Maar sommige ruiters hebben moeite met bepaalde Flexchair oefeningen. Wat blijkt? Verkorte spieren, blokkades in rug of bekken, hele hoge spierspanning in de nek en schouders etc.. daar moeten we wat aan doen! Na een jaar proefdraaien met een ruiterfit programma is afgelopen september het Fit2Ride concept geboren!

Ondertussen wordt het met de 'reguliere' fysiotherapie en dry needling ook steeds drukker door mond-tot-mond reclame. Gelukkig maar want van een zichtlocatie moet ik het niet bepaald hebben. 20 december 2019: klant nr. 217 in de praktijk mogen verwelkomen en over de 200 volgers op Facebook. Wauw! "Zou iemand mij hier weten te vinden?" dacht ik toen ik hier begon. En nu komen er regelmatig familieleden mee om de fysio te combineren met een heerlijke wandeling door het bos. De mensen genieten ervan als ze moederkip met haar kuikens zien scharrelen in de voortuin van de praktijk. En het paard dat hinnikt als je uit de auto stapt. Bij welke praktijk heb je dat nou?

Nu, eind van dit jaar, gaat er voor mij veel veranderen. Na lang wikken en wegen heb ik de knoop doorgehakt: Ik heb mijn andere baan in Lage Mierde opgegeven. Toch een hele stap. Ik ben daar in 2007 begonnen als stagiaire en daarna gebleven. Ik ben daar nu al enkele weken voor 'mijn patienten' brenger van dit slechte nieuws. Steeds weer teleurgestelde reacties, maar wel vol begrip. Voor velen blijk ik iemand te zijn waar ze echt vertrouwen in hebben, voor een ander ben ik iemand waar ze ook tegen kunnen klagen over van-alles-en-nog-wat. Een multifunctionele fysio laten we maar zeggen. Ik wil alle klanten in Lage Mierde en verre, verre omstreken bedanken voor hun vertrouwen in mij de afgelopen bijna 13 jaar.

Goede voornemens voor 2020?

Normaal doe ik daar niet aan maar nu barst ik ervan!

De eerste en belangrijkste is meer tijd voor mijn kinderen, mijn man en mijn paard.

Verder heb ik volop plannen om mijn praktijk verder op de kaart te gaan zetten. In januari verschijnt een groot interview met mij in een vakblad voor pedicure over dry needling bij voet- en onderbeenklachten. Ik ben gevraagd om blogs te gaan schrijven voor een website m.b.t. gezondheid van paard en ruiter. Afgelopen september heb ik een zeer interessante lezing van anatoom Karl Jacobs bijgewoond over facia. Hoe niet goed functioneren hiervan tot een heel groot deel van klachten aan het bewegingsapparaat van mensen en dus natuurlijk ook paarden kan leiden. Ik ben hierdoor zo geïnspireerd dat ik mij in 2020 heb ingeschreven voor de basisopleiding tot gespecialiseerd fasciatherapeut. Verder ga ik eindelijk de problemen voorgoed oplossen met mijn mailserver en contactformulier zodat ik weer goed bereikbaar ben.  Tenslotte ben ik voornemens om een shockwave apparaat aan te schaffen want dat vind ik toch slecht misbaar in de praktijk.

Ook in 2020 blijf ik bewust werken zonder contracten met zorgverzekeraars. Waarom? Omdat ik sta voor mijn vak en ik wil doen waar ik de opleiding ooit voor gekozen heb en waar ik goed in ben. Met mensen werken en hen zo snel mogelijk weer op de been krijgen.

Maar eerst even op adem komen en alles in en rond huis opruimen en op orde brengen zodat we weer met een frisse start kunnen beginnen! Ik heb er zin in!

Tenslotte wil ik jullie allemaal helemaal fijne feestdagen toewensen en een gezond 2020!

En denk eraan, werken is belangrijk, maar er zijn dingen die nog veel belangrijker zijn.  Ik was dat zelf bijna vergeten, maar doe dat alsjeblieft niet.

 

Groetjes Caroline

Top