Header Image
Home / Manuele therapie

Manuele therapie

Manuele therapie

Meestal (in ongeveer 80% van de gevallen) is de oorzaak van klachten in het bewegingsapparaat gelegen in het (spier)bindweefsel. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat er een probleem zit in het functioneren van je (wervelkolom)gewrichten.

De manueel therapeut is dé gespecialiseerde fysiotherapeut die deze problemen kan opsporen en verhelpen!

Een manueel therapeut wordt ook weleens vergeleken met een ‘kraker’, of te wel een chiropractor. De ervaringen die ik daar van hoor zijn dat mensen 10 minuten binnen zijn en in die tijd van boven tot onder ‘gekraakt’ zijn. Dit lijkt op geen enkele manier op de behandeling van een manueel therapeut. Een zitting manuele therapie duurt 30 minuten en in die tijd wordt goed onderzocht wat het probleem is en wordt dit gericht behandeld. Bovendien krijg je oefeningen en adviezen mee naar huis voor behoud van resultaat.

De master opleiding manuele therapie is een verdieping op de fysiotherapie opleiding. Als master geschoolde manueel therapeut blijf ik op de hoogte van de nieuwste onderzoeken m.b.t. de beste behandelmethoden op dit moment.

Een manueel therapeut is o.a. extra getraind in het onderzoeken en behandelen van gewrichten. De behandeling kan bestaan uit specifieke mobilisaties (herhaalde bewegingen van het gewricht door de therapeut) en/of manipulaties (‘kraken’ in de volksmond).

Bij CS Fysiotherapie wordt bij de intake goed in kaart gebracht wat de oorzaak is van je pijnklachten. Aan de hand van deze resultaten wordt de behandeling gericht op het spier- bindweefsel, op de gewrichten, of natuurlijk een combinatie daarvan.

Wil jij ervaren wat de manueel therapeut voor jouw klachten kan doen? Klik dan op onderstaande knop!

Top