Header Image
Home / Fysiotherapie voor de ruiter

Fysiotherapie voor de ruiter

Fysiotherapie voor de ruiter

“Ontspan je schouders eens!”, “Laat die hand los!”, “Ga eens zitten!”, zijn kreten die je misschien wel regelmatig toegeroepen krijgt als je aan het rijden bent.

Makkelijker gezegd dan gedaan..als dit al vaak tegen je gezegd wordt ben je waarschijnlijk al in een vicieuze cirkel belandt: Jij hebt een strakkere hand, je paard gaat hier lekker op leunen, jij vind het nog moeilijker om los te laten want hij hangt!, je paard wordt steeds stugger aan deze kant, jij hebt ondertussen niet alleen een strakke hand maar krijgt ook nog eens last van je nek en schouders..

Op dat moment is het goed om zelf even helemaal te resetten.

Als fysio- en manueel therapeut met levenslange ervaring in de paarden en paardensport weet ik waar vaak de knelpunten zitten in het lichaam van een ruiter en heb ik een scala aan behandeltechnieken om deze te aan te pakken. Zie menu ‘Fysiotherapie’.

Het mooie en unieke aan CS Fysiotherapie is dat ik niet alleen jou als ruiter weer ‘in balans’ kan brengen, maar ook je paard! Die kant waar hij al zo lang lekker op hangt zal ongetwijfeld veel meer gespannen zijn als de andere kant. Dat is voor een paard ook niet fijn, die loopt het liefst in balans. Meer informatie hierover zie ‘Dry needling voor paarden’.

Als jullie samen weer in balans zijn met meer ontspannen spieren en geen beperkingen in gewrichten kunnen jullie als combinatie een nieuwe start maken. In de paardensport draait alles om ontspanning. Als jij goed kunt ontspannen en meegaan in de beweging doet je paard graag wat jij vraagt.

“Laat die hand los!” roept de instructeur, en jij kunt gewoon weer loslaten waar je paard meteen op nageeft. Wel nog even die vervelende gewoonte afleren.

Fysiotherapie voor de ruiter is bij een aanvullende verzekering te declareren bij de zorgverzekeraar en wordt geheel of gedeeltelijk vergoed. Houd er rekening mee dat ik contractvrij werk.

Wil jij jezelf ook een keer laten checken of er bepaalde beperkingen of spierspanningen zijn die het ontspannen rijden belemmeren of misschien zelfs wel klachten veroorzaken?
En misschien je paard ook een keer laten checken op die vervelende triggerpoints? Klik op onderstaande knop!

Top