Header Image
Home / Ruiterfit

Ruiterfit

Ruiterfit

Wist je dat de fitheid van de ruiter van groot belang is voor de prestaties in de sport? En belangrijker nog, dat een paardenrug veel te verduren heeft van een ongetrainde ruiter die niet goed mee kan in de bewegingen van het paard?

Samen met Teun van de Laar van Personal fitness Valkenswaard hebben we een Ruiterfit programma opgesteld, speciaal gericht op de vaardigheden die je als ruiter nodig hebt om te kunnen presteren in de sport en je paard daarbij zo veel mogelijk te ontlasten. We willen immers allemaal een happy athlete! De Ruiterfit training is voor ruiters uit alle disciplines, van elk niveau en van elke leeftijd. Er wordt rekening gehouden met eventuele lichamelijke klachten.

Het Ruiterfit programma richt zich op:

– Het uithoudingsvermogen
– Core stability (rompstabiliteit)
– Spierkracht
–  Lenigheid
– De ontwikkeling en bewustwording van het lichaamsgevoel
– Een onafhankelijke zit en het subtiel leren geven van hulpen die je paard begrijpt

Je krijgt 8 sportieve trainingen van 45 minuten over een periode van 9 weken met een ervaren personal trainer. Dit kan zowel individueel als in groepen van vier tot zes personen plaats vinden. Deze trainingen worden gecombineerd met 3 individuele ruiter trainingen op de Flexchair om tot een zo optimaal mogelijk resultaat te komen.

Locatie personal training: Personal Fitness Valkenswaard, Dragonder 30G in Valkenswaard
Locatie Flexchair training: CS Fysiotherapie, Kluizerdijk 98 in Valkenswaard

Lesdagen:

Woensdag avond 20.00 tot 20.45

Dinsdag avond 20.00 tot 20.45 kan een vervolgprogramma van de sportlessen gevolgd worden voor degenen die de training al een keer gedaan hebben en door willen gaan. Deze avond gaat door bij 6 deelnemers, voor hetzelfde tarief als de eerste training.

Kosten:

Ruiterfit training vanaf 10 euro per les, afhankelijk van het aantal deelnemers in de groep (4 tot 6)

Flexchair Ruitertraining*:

Pakket 1: 1x  60 minuten en 2x 30 minuten 125 euro
Pakket 2: 3x 60 minuten                                  165 euro

*Onder bepaalde omstandigheden kan de Flexchair Ruitertraining bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden als een zitting fysiotherapie en wordt deze (voor een deel) vergoed. Voor meer informatie graag contact opnemen.

Je ontvangt voor het complete Ruiterfit programma twee facturen: één voor de Ruiterfit sportlessen, en één voor de Flexchair training. Zo kan ieder de keus maken om de facturen voor de Flexchair training wel of niet in te dienen. Sportlessen zijn niet te declareren.

Hopelijk tot ziens in een van onze trainingsgroepen!

Top